Internetlån

Internetlån kallas även för mikrolån eller snabblån. Att ansöka om ett Internetlån går snabbt och enkelt. Du slipper att ringa till din bank och prata med en handläggare. Internetlån är ett perfekt alternativ för dig som snabbt behöver komma över en mindre summa pengar. När det gäller Internetlån så brukar lånebeloppet i regel ligga på mellan 1 000 och 5 000 kronor. Vanligt är att Internetlån är räntefria. Istället betalar man en avgift. I vissa fall får du också betala en ansökningsavgift.

Kom ihåg att Internetlån ofta ska betalas tillbaka snabbt, inom en månad. Således är det mycket viktigt att du vet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet, plus avgiften, inom kort tid. Annars finns det en risk att du hamnar i en skuldfälla. Då det är mycket enkelt att skaffa ett Internetlån så är det extra viktigt att man tänker igenom ifall man verkligen behöver pengarna. Det kan exempelvis vara frestande att skaffa ett Internetlån då man är sugen på lite shopping eller en krogrunda.

Då det finns många aktörer på marknaden som erbjuder Internetlån är det alltid en god idé att ta dig tid för att jämföra dessa. På så vis kan du spara sköna slantar. Det kan finnas flera anledningar till varför du inte får teckna ett Internetlån. Du kan exempelvis bli nekad om du har obetalade skulder eller inte uppfyller ålderskraven, 18 år. Om du har fått en betalningsanmärkning så finns den registrerad i tre år.

Vidare kan du bli nekad fastän du betalat tillbaka tidigare lån. Anledningen till detta är att det kan ta några bankdagar innan betalningen är registrerad. För att kunna ansöka om ett Internetlån bör du vara folkbokförd i Sverige.

Några aktörer som erbjuder Internetlån är Kontantlån, Pengos, Fastloan, Lånefinans och Folkia. Du kan ansöka om Internetlån dygnet runt. Men lånen betalas endast ut då banken har öppet. Har banken öppet så har du i regel pengarna på kontot inom en kvart. Ansöker du om Internetlån när banken är stängd så har du pengarna på kontot dagen efter, eller nästa helgfria dag.

Skulle det bli så att du inte kan betala tillbaka Internetlånet, plus avgiften, under innan 30 dagar så kommer du att få betala en förseningsavgift. Om du inte heller nu är förmögen att betala tillbaka Internetlånet så kan du räkna med att ditt ärende kommer att gå till inkasso. Problem att betala tillbaka sina Internetlån i tid är tämligen utbrett. En utsatt grupp i dessa sammanhang är främst unga.

Skulle det uppstå en tvist mellan dig och din långivare så är det alltid en god idé att först och främst ta kontakt med långivaren ifråga. Om ni inte lyckas lösa problemet så kan du vända dig med ärendet till en domstol eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN). De arbetar med att kostnadsfritt bedöma tvister mellan konsumenter och företag. För direkt kontakt med ARN ringer du 08-508 860 00. De har telefontid mellan 09.00 och 12.00.