Mobillån

Mobillån

Det senaste just nu när det gäller lån, är att låna pengar med hjälp av mobilen, så kallade mobillån. Man lånar pengar genom att skriva ett sms som innehåller den summa pengar man kan låna samt vilket kontonummer man vill ha pengarna på. Därför kallas mobillån också för SMS-lån.

>> Ta ett Smslån/Mobillån genom Folkia, Snabb Ansökan

Andra synonymer är telefonlån, mikrolån och snabblån. Att låna pengar via mobilen är mycket enklare än förr när man var tvungen att gå in på banken för att fylla i en låneansökan.

Det som framförallt kännetecknar mobillånen är just snabbheten, därav namnet snabblån. Det går snabbt att skriva ett SMS med önskat lånebelopp och kontonummer. Det går snabbt för kreditgivaren att titta igenom låneansökan och meddela om du har blivit beviljad lånet eller inte. Dessutom går det snabbt att få in pengarna på kontot, i vissa fall kan det ta bara några minuter eller senast några timmar. Tidigare kunde det ta flera dagar, kanske en vecka, innan man fick besked på en låneansökan. Det är bra att det finns möjligheten till att låna pengar snabbt, eftersom vi lever i ett snabbare tempo idag, hela samhället går så snabbt.

Förutom snabbheten så kännetecknas mobillånen av två andra saker. Det första är att lånebeloppen ofta är små, det brukar variera mellan 1000 kronor och 5000 kronor, beroende på långivare. Det andra är att kredittiden är kort, pengarna ska vara återbetalade väldigt snabbt, det vanliga är att de ska vara återbetalda inom 30 dagar.

Anledningarna till varför man vill ansöka om dessa mobillån kan vara många. Kanske man just har börjat på ett nytt jobb efter en tids arbetslöshet. Då tar det några veckor tills man får sin första lön. Men med möjligheten till ett mobillån så finns alltid pengar snabbt tillhanda om det krisar sig. Kanske är man ute på en resa och reskassan börjar sina. Även då är de bra att det finns möjlighet till snabba lån via sms.

Man kanske tror att eftersom det går så snabbt att låna pengar med ett mobillån så har inte kreditgivaren särskilt höga krav på låntagaren, men det stämmer inte. Det ställs lika höga krav på låntagaren vid ett mobillån som vid vilket annat lån som helst. Bland annat måste man ha fast jobb, regelbunden inkomst och sakna betalningsanmärkningar. Långivaren kommer att ta en kreditupplysning för att se så det inte finns obetalda summor, och titta på din inkomst för att se så att det finns betalningsutrymme för lånet. Dock finns det vissa kreditgivare som beviljar mobillån även till personer som har betalningsanmärkningar.

De kreditgivare som erbjuder mobillån brukar också erbjuda samma snabba mikrolån via Internet. När man ansöker om ett snabblån via Internet så går ansökan till ungefär likadant som vid mobillån, man skriver in sina personuppgifter och önskat lånebelopp och så får man ett snabbt besked ifall man får låna pengar eller inte. Pengarna kommer lika snabbt på kontot som när man ansöker om lån via sin mobil. Fördelen med att ansöka om ett snabblån genom Internet är att det är lättare att kunna jämföra olika långivare med hjälp av Internet. Då kan man snabbt se vilken långivare som erbjuder de bästa villkoren.

Det är viktigt att man jämför de olika långivarnas villkor. Ofta brukar mobillånen marknadsföras som att de är räntefria. Men det betyder inte att det inte tillkommer några avgifter. Istället tillkommer uppläggningskostnader, fakturaavgifter eller administrationskostnader på lånet, och det är viktigt att jämföra så man får så låga avgifter som möjligt. Man vill ju betala så lite extra kostnader som möjligt. Det brukar vanligtvis vara så att ju högre belopp man lånar, desto högre kostnader är det för att låna pengarna.