Snabblån

Snabblån

I dagens samhälle går allt så snabbt. Vi lever i ett snabbt tempo, vilket medför vissa saker. Till exempel kan man ibland behöva pengar snabbt. För att möta detta behov av snabba pengar så erbjuder många företag idag snabblån. Snabblånen kallas också för mobillån, SMS-lån, internetlån, mikrolån eller telefonlån. Anledningarna till varför de kallas så ska jag förklara senare.

>> Ta ett Smslån/Mobillån genom Folkia, Snabb ansökan

Tidigare var det mer komplicerat att ansöka om lån av pengar. Det krävdes att man fysiskt gick in på en bank, träffade en bankman och fyllde i en låneansökan. Därefter behandlades låneansökan, vilket tog flera dagar. Det kunde ta flera dagar för dem att få svar på en kreditansökan, något som idag går på några sekunder. Det kunde ta en vecka innan man slutligen fick veta om man blev beviljad jobbet eller inte, och därefter kunde det ta ett par dagar extra innan man fick in pengarna på sitt konto.

Det är annorlunda idag. Dagens krav på snabba beslut och snabba affärer kräver att man kan få tillgång till pengar snabbt. Då är det tur att det finns snabblån idag. Ett exempel är ifall man ska köpa en bostad. Man går på visning och bestämmer sig för att lägga ett bud. Därefter följer en budgivning som går mycket snabbt till. För att kunna hänga med i budgivningen och på så sätt få chansen att köpa sitt drömhus så gäller det att man vet hur långt man kan gå, hur mycket pengar man har att röra sig med. Som tur är finns det därför långivare som erbjuder möjligheten att fylla i en ansökan om lån eller lånelöfte via Internet, och där får man besked inom några timmar. Ett annat exempel är ifall man byter jobb. Då tar det ofta mer än en månad innan den första lönen kommer. Då kan det behövas lite extra pengar fram till dess och att ansöka om ett snabblån är då ett alternativ.

Det heter snabblån just för att det går så snabbt. Dels går det snabbt att ansöka om själva lånet. Man fyller i en enkel ansökan via Internet eller så kan man skicka ett SMS med personnummer och önskat lånebelopp till ett visst telefonnummer. Dels så får man också besked väldigt snabbt. Antingen blir lånet beviljat och då kommer pengarna snabbt in på kontot. Eller så blir inte lånet beviljat och då får man ett snabbt besked om detta. Då kan man även testa att försöka låna hos någon annan långivare, eftersom alla har olika krav och villkor för sina snabblån. Pengarna ska också betalas tillbaka snabbt, ofta redan inom 30 dagar.

Man kan ansöka om ett snabblån via SMS. Därav kommer namnen SMS-lån, telefonlån och mobillån. Fördelen är att man kan ansöka om lån vart som helst, bara man har sin mobil med sig. Det går också bra att ansöka om snabblån via Internet. Därav kommer smeknamnet internetlån. Fördelen med detta är att man då lätt och snabbt kan jämföra olika långivare, för att på så sätt få de bästa villkoren. Det går lika snabbt att få lånet beviljat och pengarna på kontot oavsett hur man söker. Så om man ska ansöka om internetlån eller om man ska ansöka om SMS-lån, det är mest en smaksak.

De flesta långivare ställer vissa krav på sina låntagare. Man ska inte tro att det ställs mindre krav på låntagarna bara för att det går så snabbt. Det ställs samma krav ifall man ska ansöka om ett snabblån, som när man ansöker om andra typer av lån. Till exempel så vill de flesta långivare att låntagarna ska ha fast jobb och inkomst samt sakna betalningsanmärkningar. Dock finns det några kreditgivare som beviljar snabblån även för de personer som har betalningsanmärkningar.