Telefonlån

Telefonlån

Telefon är detsamma som mobillån eller SMS-lån. Det är små snabba lån som man ansöker om genom att använda telefonen. Eftersom det går snabbt att ansöka om dessa lån så kallas de även för snabblån. Det är små summor som man lånar via ett telefonlån, därför finns även namnet mikrolån.

>> Ta ett Smslån/Mobillån genom Folkia, Snabb Ansökan

Genom sin mobiltelefon kan man ansöka om små lån på mellan 1000 kronor och 5000 kronor. Själva ansökan går mycket snabbt. Man skickar ett SMS där man skriver sitt personnummer och önskat lånebelopp till ett visst telefonnummer. Man brukar få besked nästan direkt. Antingen blir lånet beviljat och då får man pengarna på sitt konto inom en kvart eller senast inom någon timme. Det kan också vara så att lånet inte blir beviljat, kanske för att du har betalningsanmärkningar, men det får man i så fall besked om inom några minuter efter att man har skickat sitt sms. Då är det bara att ansöka om ett telefonlån hos någon annan långivare. Vissa låneinstitut beviljar nämligen telefonlån även för de låntagare som har betalningsanmärkningar.

Annars så ställs det samma krav på låntagarna av ett telefonlån som för vilket annat lån som helst. Många kreditgivare kräver att låntagarna ska ha fast jobb, en regelbunden inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar. På senare tid har det dock kommit flera långivare som har specialiserat sig på de låntagare som har svårt att få lån hos vanliga banker. Det kan dels vara låntagare som har betalningsanmärkningar. Men det kan dels också vara de låntagare som inte har fast jobb, utan istället kanske är sjukskrivna, föräldralediga, pensionärer, har vikariat, projektanställning, timanställning eller jobbar på frilansbasis. Dessa kreditgivare brukar också erbjuda telefonlån.

Det går snabbt att ansöka om ett telefonlån, och det går snabbt att få pengarna på sitt konto. Men pengarna ska också betalas tillbaka snabbt. De flesta långivare har som villkor att pengarna ska vara återbetalda inom 30 dagar. Telefonlånen är vanligtvis räntefria. Dock ska man vara medveten om att det ändå tillkommer en avgift. Den avgiften är tänkt att täcka kreditgivarens kostnader för låneansökan samt fungera som en slags ränta på pengarna. Kostnaden brukar vara högre ju större summa pengar som man lånar. Det är viktigt att jämföra olika långivares villkor innan man tecknar ett telefonlån. Avgiften kan variera kraftigt beroende på vilken bank eller låneinstitut man väljer.

Det kan finnas många anledningar till varför man behöver snabba pengar och då ett telefonlån kan vara en bra lösning. Till exempel kanske man har en oregelbunden inkomst och får vänta extra länge på sin nästa lön, och då kan det vara bra att kunna låna lite pengar för att kunna betala räkningarna. Dessutom händer det ofta att man går på stan och upptäcker en rea. Man hittar något som man länge velat ha och nu hittar man den saken till ett extra bra pris dessutom. Med ett telefonlån har man då pengarna på kontot mycket snabbt och kan då ta erbjudandet innan det är för sent. Det kan också vara så att man behöver pengar snabbt för att något har hänt. Till exempel om det plötsligt har blivit något allvarligt fel på bilen eller huset som måste åtgärdas snabbt och man inte hinner vänta på nästa lön. Då kan det vara en bra idé med ett telefonlån.

De flesta kreditgivare som erbjuder telefon erbjuder också lån via Internet. Då fyller man i ansökan direkt på skärmen och man får då snabbt ett besked via e-mail. Fördelen med att ansöka via Internet är att man då lätt kan gå in på olika långivares hemsidor och läsa om deras villkor, samt jämföra villkoren. På så sätt är det lätt att hitta den långivare som erbjuder de bästa villkoren. Att ansöka om ett telefonlån via SMS har dock den fördelen att man kan göra det vart som helst, bara man har sin telefon med sig.